Op zondag 26 januari vond er bij DanZation in Zeist een te gek evenement plaats: een workshopdag met verschillende dansworkshops. Het doel van de dag was om dansers kennis te laten maken met verschillende dansstijlen van de beste choreografie en daarbij ook nog een financiële bijdrage te leveren voor de projecten van Little Superheroes.

De Charity Dance Workshopday was het idee van Jane Rudge (dansdocent bij Danzation). Zij wil graag een bijdrage leveren aan de samenleving. Ze vindt dat ieder mens jong en oud het recht heeft op een goed en gezond leven. Toen zij hoorde over Little Superheroes vond Jane dat ook zij iets wilde doen en haar passie voor dansen tot elkaar te brengen. Zo gezegd zo gedaan.
Voor de Charity Dance Workshopday zijn onder andere Hassani, Precious, Sanne, Lola, Robin Shanity en Caja gevraagd om mee te helpen. De door Jane benaderde docenten waren laaiend enthousiast over het idee en wilde graag hun dansje bijdragen.

De docenten hadden allemaal een toffe choreografie voorbereid. Van Hiphop tot Afro, letterlijk alles werd uit de kast getrokken om de dansers een leuke dag te bezorgen en om daarnaast ook nog eens zoveel mogelijk geld op te halen voor Little Superheroes! Ook de leden van Little Superheroes waren erbij aanwezig (niet om mee te dansen, hoewel Sebastian wel een aantal goede moves heeft laten zien in de kantine). Het was geweldig om te zien hoe enthousiast de docenten en dansers waren. Bestaat er eigenlijk wel een leukere manier om geld op te halen dan dansen voor het goede doel?

Eindresultaat: 7 docenten, 7 lessen, 70 dansers en €700 euro voor Little Superheroes! Wij danken DanZation voor het beschikbaar stellen van de locatie, alle docenten voor hun enthousiasme en voorbereiding, de dansers voor het deelnemen, en natuurlijk Jane voor de organisatie. Het was een super gezellige dag met een mooie boodschap!

#

Comments are closed

Footer