Sandra Zoetelief
Oprichter & Voorzitter
Ik voel me bevoorrecht met alle kansen die ik heb. Dat betekent niet dat altijd alles goed gaat of leuk is, maar wel dat ik altijd een dak boven mijn hoofd heb, toegang heb tot goede gezondheidszorg en de kans heb om geneeskunde te studeren. Ik heb de mogelijkheid de wereld rond te reizen en veel leuke dingen te doen. Met name tijdens reizen heb ik veel mensen gezien die niet dezelfde kansen hebben als ik. Dit raakt me en ik zie het als mijn verantwoordelijkheid (en een ieders verantwoordelijkheid) om vanuit dat gevoel iets te doen voor anderen. Met de oprichting van Stichting Little Superheroes hoop ik mijn steentje bij te dragen om de wereld nog een beetje mooier te maken.
Sebastian van Lare
Oprichter & Penningmeester
Ik hou van reizen. Ik hou ervan mensen te ontmoeten en plaatsen te ontdekken. Des te meer ik ontdek, des te meer ik mij realiseer hoe fantastisch goed wij het hier in Nederland hebben. Ondanks dat ik niet uit een heel rijk gezin kom was het voor mij geen enkel probleem om in Nederland naar school te gaan en een diploma te halen. Een voorrecht, omdat dit niet overal op de wereld zo is. Persoonlijk vind ik het belangrijk om niet alleen met mijn eigen ontwikkeling bezig te zijn, maar ook met die van anderen. Ik hoop met de dingen die ik doe ook de mensen om mij heen te helpen. Ik wil mijn tijd en energie investeren om de wereld een stukje mooier te maken, daarom hebben wij deze stichting opgericht. Ik zal me inzetten om anderen de kans te geven die mijn voorouders mij hebben gegeven. Het zal een hele opgave zijn, dus ik accepteer dat het misschien maar een klein beetje zal zijn. Ik heb dit altijd al willen doen en ben super trots dat het bestuur samen met mij de uitdaging wil aangaan.
Steffie van Ooij
Secretaris & Communicatie en Social Media Coördinator
Sandra en Sebastian maakten een reis naar Zuid-Afrika. Na hun reis door Zuid Afrika liep ik met Sandra door het Westerpark en werd ik geraakt door haar mooie verhalen. Toen ze aan mij vroeg om deel uit te maken van het Little Superheroes bestuur, wist ik niet hoe snel ik ‘ja’ moest antwoorden! Zelf ben ik, net zoals Sandra en Sebastian, ook een reisliefhebber. Bovendien heb ik erg genoten van mijn tijd als stewardess. Omdat ik al aardig wat van de wereld heb mogen zien, vind ik dat ik best wel wat terug mag geven. Ik ben van mening dat wij het in Nederland ontzettend goed hebben. Helaas heb je het niet voor het zeggen waar je wordt geboren. Daarom moeten we elkaar een duwtje in de goede richting geven.
Willem Vork
Vrijwilliger
Toen onze voorzitter Sandra mij vroeg om deel uit te maken van het bestuur van Little Superheroes hoefde ik niet lang na te denken. In het dagelijks leven organiseer ik golfwedstrijden voor de Nederlandse Golf Federatie. Deze baan geeft mij elke winter de kans om verre reizen te maken. Zo ben ik de laatste jaren onder andere in Afrika, Azië en Zuid-Amerika geweest. Naast dat ik heel veel mooie dingen heb gezien tijdens deze reizen, heb ik echter ook veel armoede gezien. Steeds meer kreeg ik het besef dat we het in Nederland extreem goed voor elkaar hebben en dat het tijd werd om wat terug te geven aan de wereld. Little Superheroes zie ik als de perfecte kans om een heel mooi idee zo goed mogelijk uit te werken. Samen met de 4 S’en (Sandra, Sebastian, Steffie en Steven) gaan we de kansen van zoveel mogelijk kinderenen stukje aangenamer maken. Iedereen verdient immers een kans om van zijn of haar leven een succes te maken!
Steven Heuft
Vrijwilliger
Waar ik vroeger veel met ouderen in verzorgingstehuizen en in de thuiszorg gewerkt heb, ben ik door het verhaal van Sebastian en Sandra geraakt. Ik wil nu graag mijn steentje bijdragen aan verschillende projecten om de kinderen van de toekomst te helpen in de gebieden van gezondheid, onderwijs en veiligheid. Op deze manier hoop ik dat we de ouders kunnen ontlasten van een van de dagelijkse zorgen en zij uiteindelijk zelfvoorzienend kunnen worden. Hoe ik mijn steentje bij ga dragen? Ik doe aan hardlopen, waar ik verschillende sponsorwedstrijden voor wil gaan lopen. Daarnaast heb ik binnen mijn vriendenkring een hoop mensen die mee willen helpen aan het maken van verschillende uitingen om zo op een mooie en heldere manier bij onze (potentiële) donateurs onder de aandacht te komen en awareness te creëren. Ik hoop uiteindelijk met eigen ogen te kunnen zien wat de inspanningen van de stichting en van onze lieve collega’s op locatie hebben verricht en een hoop blije kindergezichtjes te mogen aanschouwen.
Elke Zwicker
Lokale Partner (SEEDS Trust)
Al jaren zet Elke zich vol passie in voor kinderen die in armoede leven. Armoede maakt kwetsbaar, discrimineert en isoleert de kinderen in hun leefgemeenschappen. Armoede leidt meestal tot beperkte toegang tot benodigde voedingsmiddelen en gezondheidszorg, met als gevolg een slechte gezondheid en welzijn. Het ergst vindt Elke eigenlijk dat jonge kinderen vrijwel geen toegang hebben tot voorschools onderwijs. Juist onderwijs zorgt voor het vergroten van kansen voor kinderen. Met haar inzet voor SEEDS Trust hoopt Elke voorschoolse educatie mogelijk te maken in townships in Zuid-Afrika. Ark Angels Educare is hierin een nieuwe mijlpaal.
Footer